Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroarna startar topp tio i storlopp

Edward Sandström nia. Richard Göransson tia. Där har ni startordningen när storloppet Nürburgrings 24-timmars drar igång på söndagseftermiddagen.

Annons

175 ekipage till start – och två örebroare. Då kvalade både banracingveteranen Edward Sandström och femfaldige STCC-mästaren Richard Göransson in på topp tio till Nürburgrings 24-timmars. Racet, som är ett av världens största långlopp, startar 17.00 på söndagen och går i mål exakt ett dygn senare.

– Man vinner inga 24-timmarsrace i starten, men det är viktigt att komma iväg utan att fastna i trafik, säger Sandström, som kör en Audi för belgiska WRT-teamet, i ett pressmeddelande.

Sandströms team kvalade in som nia efter att örebroaren själv satt snabbaste varvtiden runt den 25 kilometer långa, klassiska Nürburgringbanan. Drygt åtta minuter och 22 sekunder behövde Sandström på sig för ett varv, knappt fem sekunder mer än kvalsegrarna i Phoenix Racing, som också rattar en Audi R8.

Göranssons BMW-team Marc VDS var två tiondelar bakom Sandström, och startar som tia.