Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroarnas förkärlek för bilköer

Jag har en stilla undran, vad är det med örebroare och köer?

Har vi för mycket fritid? Man kan lätt få den uppfattningen, eftersom så fort vi får chansen så försöker vi skapa en kö.

Det senaste exemplet i raden är Östra Bangatan, där Eon håller på att täta en läcka i höjd med resecentrum. Från både norr och söder är det två körfält fram till hindret, för att sedan övergå till ett körfält när man passerar hindret. Varför bygger vi en kö i högerfilen på några hundra meter, som blockerar både en och två korsningar? När man istället med lätthet kan fylla på i båda filerna fram till hindret och därefter utföra, den både mer praktiska och smidigare blixtlåsprincipen. Det vill säga bilarna kör växelvis från båda filerna. Kan vi inte bara sluta med att tycka att den där ska inte tränga sig före mig och göra allt i vår makt för att täta luckan till framförvarande bil?

Vem vet, man kanske till och med får en liten vinkning eller blinkning som tack!

”Kramas i trafiken”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel