Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebrobutiker evakueras

Snökaoset i Örebro gör att flera Örebrobutiker har tvingats att evakuera sina lokaler under måndagen. En av dessa är Sova i Marieberg.
- Fastighetsvärden borde ha skött det här tidigare, säger Johan Hesselbom, vd för Sova Örebro.

Tidigare idag kom uppgifter att Würth stängt sitt lager på grund av rasrisk och nu har även Sova, Chili och Electrolux tvingats stänga. Gemensamt för de tre senare är att Jones Lang Lasalle (JLL) är fastighetsvärd.

- Vi hann väl ha öppet i tio minuter under morgonen innan vi fick information om att vi var tvungna att stänga. Jättejobbigt så klart, vi förlorar ju massa på det här. Och det är ju inte bara butiken utan alla leveranser från lagret, säger Johan Hesselbom, vd för Sova Örebro.

Avvaktar skadorna

Taket röjs från all snö nu under dagen och kvällen och förhoppningen är att Sovabutiken kommer att vara öppen i morgon tisdag. Men helt säker är inte Hesselbom.

- När taket är röjt ska de se över skadorna på taket. Är de stora kan vi tvingas ha stängt flera dagar. Det får vi besked om under kvällen och nu kan jag bara vänta och se.

Vad tycker du om allt det här?

- Fastighetsvärden borde ha skött den här tidigare och skottat av i omgångar. Då hade vi aldrig stått här nu. Nu sitter jag och ringer runt till försäkringsbolagen för att se vad försäkringarna täcker.

Na.se har även talat med företrädare från Chili i Örebro men de vill inte uttala sig om evakueringen. Inte heller JLL har gått att nå för en kommentar,