Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroförarna igenom första rallydagen

Många trodde inte att det var möjligt. Men svenska rallyt lyckades genomföra sex sträckor på fredagen – och bara tre av 50 förare bröt.

Fransmannen Sébastien Ogier, som vunnit rally-VM tre senaste åren, leder svenska rallyt efter första dagens sex sträckor, 27 sekunder före den nyzeeländska skrällen Hayden Paddon, som anför ett getingbo – fem förare inom 15 sekunder. Fredrik Åhlin är bäste svensk på 13:e plats, medan Fröviföraren Mattias Jirvelius ligger på 29:e och Örebroföraren Joakim Roman är 34:a, åtta respektive 14 minuter bakom Ogier.

Av bilarna som går under RC2-reglementet ligger Jirvelius 16:e och Roman 19:e, och räknar man bort förarna som är anmälda i WRC2-klassen, alltså VM för RC2-bilar, och tittar på de som har mer liknande förutsättningar är Jirvelius fyra och Roman femma av åtta förare.

Rallyt fortsätter enligt plan med fem sträckor på lördagen och två på söndagen.

Läs mycket mer i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!