Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroföretag i stort samarbete med Whyred – vd:n: ”Ett erkännande”

Örebrobaserade startupbolaget Splitgrid går in i ett stort samarbete med svenska modemärket Whyred.

”Whyred är ett internationellt erkänt klädmärke som står för kvalitet och renhet. Att få dem som kund är ett erkännande för vår affärsidé och produkt. Extra intressant är det att första programvaran installeras mot såväl fysisk butik som mot nätet”, säger Göran Eriksson, Splitgrids vd, i ett pressmeddelande.

Splitgrid har tagit fram en teknisk lösning för att automatisera betalningsflödet mellan leverantörer och butiker. Betallösningen garanterar både leverantör och butik betalning för de varor som säljs. Whyreds butik på Vallgatan 12 i Göteborg blir först ut att använda lösningen både i butik och e-handel.

”Whyred är ett extra intressant bolag för oss, eftersom de finns representerade i butiker världen över. Vårt samarbete avser Sverige, men Splitgrid har planer på att inom kort skala internationellt. Då är den här sortens samarbeten viktiga”, säger Göran Eriksson, i pressmeddelandet.

Så fungerar Splitgrids betallösning:

Programvaran integreras i handlarens kassasystem. Varuleverantörer sänder sina varor till butiken och varje gång en vara säljs slussas en avtalad del av intäkterna till leverantören och resterande del till butiken. Fördelningen av pengarna sker i samband med butikens dagsavslut och skickas vidare efter avtalad intervall, veckovis, varannan vecka eller månadsvis. Syftet är att leverantörerna ska slippa riskera att inte få varor sålda om likviditetsproblem uppstår och butiker ska slippa lägga resurser på ett stort lager.