Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrokvinna våldtagen i natt

(UPPDATERAD 10:28) En ung kvinna utsattes för en överfallsvåldtäkt i Örebro i natt. En stor polisstyrka jobbar nu under förmiddagen med fallet och söker efter gärningsmannen.

Annons

Det var strax före klockan tre som en 19-årig kvinna, hemmahörande i Örebro, överfölls och våldtogs av en för henne okänd gärningsman.

- Våldtäkten skedde utomhus någonstans i närheten av Markbacken. Vi har inte lyckats få reda på den exakta platsen där brottet skedde, säger Torbjörn Carlson, presstalesman vid polisen i Örebro.

Enligt polisen ska det finnas vissa likheter mellan nattens händelse och den våldtäkt mot en 73-årig kvinna som inträffade i Oxhagen i vintras. 

Förd till USÖ

Den 19-åriga kvinnan är förd till USÖ för vård och hon har inte kunnat höras av polisen ännu.

- Det var kvinnan själv som ringde och anmälde våldtäkten. Hon är naturligtvis mycket uppriven och chockad. Men jag vet inte hur allvarliga fysiska skador hon har, säger Torbjörn Carlsson.

Det här är en i raden av flera våldtäkter som skakat Örebro den senaste tiden. Och någon gärningsman har ännu inte gripits i något av fallen.

- Det här är naturligtvis oerhört bekymmersamt, säger Torbjörn Carlson.

Polisen uppger sig ha två spår som man jobbar extra intensivt mot.

Under förmiddagen spärrades två olika områden i Markbacken av - dels en innergård och dels ett gräsområde. Polisens tekniska undersökning inleddes strax efter klockan 10.

Fakta våldtäkter Örebro

Hösten 2009

Våldtäktsförsök:

Fanjunkarevägen, Stadsvägen-Strandvägen på norr. Gustavsgatan på väster samt vid Universitetet och i Hagaby.

Fullbordad våldtäkt:

Ullavigatan-Gustav Adolfs allé

2010

Fullbordad våldtäkt:

Nära Hagaskolan, Oxhagen samt vid Eurostop.

Våldtäktsförsök:

Varbergagatan, Fabriksgatan, Tornfalksgatan i Oxhagen.

I februari inträffade också ett våldtäktsförsök mitt på dagen vid Universitetssjukhuset men i det fallet är en man gripen.

Sedan tidigare finns ouppklarade våldtäktsförsök vid bland annat Olaus Petrikyrkan, Tulegatan och våldtäkter i Karlaparken och Karl Johans Park.

Annons