Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebrolöparen vann Utrecht halvmaraton – trots uselt väder

Josefin Gerdevåg är tillbaka som vinnare.
Örebrolöparen tog hem Utrecht halvmaraton i Nederländerna på 1.20.12 trots kyla och hård vind.
Dessutom blev Erik Anfält trea i herrklassen.

Åka och möta våren med att springa en tävling i Nederländerna? Jo, tjena ... Det lät kanske bra på papperet, men i verkligheten bjöd mitten av mars 2018 på något helt annat än vår.

Efter att det snöat i Utrecht på lördagen möttes de tusentals löparna i den nederländska stadens maraton-, halvmaraton- och tiokilometerslopp på söndagen av en temperatur på nollan och vindbyar på uppåt tio meter per sekund. Långt ifrån det ultimata vädret att prestera fina tider i – men Örebrolöparna Josefin Gerdevåg och Erik Anfält slog ändå till med varsin pallplats i halvmaran.

Gerdevåg, som tog SM-brons i maraton 2012, vann hela tävlingen på 1.20.12, 3,5 minuter över hennes distriktsrekord från Haag 2016, men den klart bästa tiden hon presterat sedan hon födde barn i december 2016 och över sex minuter bättre än tvåan i tävlingen, hemmalöparen Melanie Spruyt.

Anfält, som sprungit i landslaget och som vann Ultravasan 45 i somras, blev trea, halvminuten bakom holländarna Koen Raymaekers och Guus Reijngoud, på 1.10.06.

Även Fredrik Johnsson var anmäld till tävlingen, men han tvingades lämna återbud efter att ha blivit sjuk natten före loppet.

Utrecht halvmaraton

Damer: 1) Josefin Gerdevåg, Sverige, 1.20.12, 2) Melanie Spruyt, Nederländerna, +6.17, 3) Simche Heringa, do, +8.12.

Herrar: 1) Koen Raymaekers, Nederländerna, 1.09.38, 2) Guus Reijngoud, do, +0.07, 3) Erik Anfält, Sverige, +0.27.