Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebromålvakt lånas ut till Arboga

I vintras gjorde han succé i Örebro Hockeys J20-lag. Nu får målvakten chansen att spela seniorhockey – och träna med Örebros A-lag.

Oscar Fröberg, 18, är fostrad i AIK men har gått på Örebro Hockeys gymnasium. Två dagar efter studenten står det nu klart att han blir kvar i klubben i ytterligare minst två år – men att han säsongen 2015/16 i första hand kommer att spela matcher för IFK Arboga, på ett låneavtal. Det skriver division 1-klubben på sin hemsida.

"Han är en talangfull målvakt som vi är jättenöjda med att få till IFK:s unga satsning", skriver klubben.

Men han kommer alltså att fortsätta tillhöra Örebro, och kommer att träna med Örebro Hockeys målvaktstränare Kristoffer Eriksson tre förmiddagar i veckan.

– Det blir helt perfekt för Oscar att få spela seniorhockey. Dessutom är det fortfarande möjligt att låta honom spela i J20, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson.

Fröberg var en del av Örebros succélag i J20, som för första gången någonsin tog sig till topp tio-serien efter jul men sedemera åkte ut i första slutspelsrundan. Fröberg delade på förstaspaden med JVM-målvakten Daniel Marmenlind och spelade nio matcher i grundserien (90,21 i räddningsprocent) ochtio matcher i topp tio-serien (89,64).

Örebro Hockey har inför den kommande säsongen satsat på att gå ned från tre till två A-lagsmålvakter (Julius Hudacek och Henrik Lundberg) för att i stället ge juniormålvakterna chansen att träna med A-laget. Vid sidan om Fröberg och Marmenlind har klubben också J18-målvakterna Isak Mantler och Jonathan Frykholm under kontrakt.

– Målvaktssidan ser riktigt stark ut hela vägen, säger Gustafsson.