Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebromålvakt lånas ut till Arboga

I vintras gjorde han succé i Örebro Hockeys J20-lag. Nu får målvakten chansen att spela seniorhockey – och träna med Örebros A-lag.

Annons
Oscar Fröberg.

Oscar Fröberg, 18, är fostrad i AIK men har gått på Örebro Hockeys gymnasium. Två dagar efter studenten står det nu klart att han blir kvar i klubben i ytterligare minst två år – men att han säsongen 2015/16 i första hand kommer att spela matcher för IFK Arboga, på ett låneavtal. Det skriver division 1-klubben på sin hemsida.

"Han är en talangfull målvakt som vi är jättenöjda med att få till IFK:s unga satsning", skriver klubben.

Men han kommer alltså att fortsätta tillhöra Örebro, och kommer att träna med Örebro Hockeys målvaktstränare Kristoffer Eriksson tre förmiddagar i veckan.

– Det blir helt perfekt för Oscar att få spela seniorhockey. Dessutom är det fortfarande möjligt att låta honom spela i J20, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson.

Fröberg var en del av Örebros succélag i J20, som för första gången någonsin tog sig till topp tio-serien efter jul men sedemera åkte ut i första slutspelsrundan. Fröberg delade på förstaspaden med JVM-målvakten Daniel Marmenlind och spelade nio matcher i grundserien (90,21 i räddningsprocent) ochtio matcher i topp tio-serien (89,64).

Örebro Hockey har inför den kommande säsongen satsat på att gå ned från tre till två A-lagsmålvakter (Julius Hudacek och Henrik Lundberg) för att i stället ge juniormålvakterna chansen att träna med A-laget. Vid sidan om Fröberg och Marmenlind har klubben också J18-målvakterna Isak Mantler och Jonathan Frykholm under kontrakt.

– Målvaktssidan ser riktigt stark ut hela vägen, säger Gustafsson.

Annons