Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebromittfältare förlänger: "Otroligt oberäknelig"

Han fick inget nytt kontrakt av ÖSK förra hösten. Men nu förlänger den Forwardfostrade mittfältaren med sin finska toppklubb.

Josef Ibrahim, 23, fortsätter i IFK Mariehamn. Det bekräftar den åländska klubben, som slutat fyra-fyra-femma i finska högstaligan de tre senaste säsongerna, på sin hemsida.

– Josef är ju en otroligt oberäknelig spelare som kan göra helt oväntade saker med bollen och dyrka upp försvar och på egen hand förändra matchbilder. Han är stark med att hålla bollen högt i banan och vänta in medspelare. Han är en viktig pusselbit i att bygga ett starkt lag för kommande säsonger där IFK skall kunna vara bollförande, säger klubbdirektören Peter Mattsson till klubbens hemsida.

Mittfältaren som är fostrad i BK Forward tillhörde under tre säsonger 2011–2013 ÖSK:s A-lag, men noterades bara för sju inhopp. Hösten 2012 lånades han ut till Syrianska och hösten 2013 till IFK Mariehamn, och när hans kontrakt gick ut med ÖSK förra hösten skrev han i stället på ett ettårigt avtal med Ålandsklubben som nu förlängts med ytterligare två år. Det trots att han fick stora delar av årets säsong förstörd av en nyckelbensskada han ådrog sig i ligapremiären i våras, och gick från ett facit hösten 2013 på fem mål på tio matcher till ett mål på tolv matcher 2014.

– Nu får Josef ytterligare en komplett försäsong med laget och hans utvecklingskurva har varit spikrak sedan han kom till oss bortsett från sin skadeperiod så får han nu hållas frisk så tror jag han kommer att upplevas som ett riktigt stort hot hos samtliga ligalag när nästa års säsong kör igång, säger Matsson till hemsidan.

Även förre ÖSK-backen Tommy Wirtanen spelar i IFK Mariehamn, medan målvakten Simon Nurme spelat där men tidigare under hösten beslutade sig för att lägga av.