Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroryttaren felfri men utslagen ur Göteborg horse show: "Coolt, härligt och fint"

Tolvåriga Örebroryttaren Sally Wittvången tog sig genom debuten i Göteborg horse show felfri – men missade ändå final.
– Att komma på plats 13 av totalt 600 som var med och kvalade kan man inte vara annat än jättenöjd med, säger Wittvången.

LÄS OCKSÅ: Tolvåring från Örebro kvalade in till Göteborg horse show: "Ett minne för livet"

Sally Wittvången, 12, och hennes 19-åriga sto Hesperus Eagle var ett av 28 ponnyekipage som tog sig vidare till Göteborg horse show av runt 600 som försökte kvala i klassen Sverigeponnyn, som rids på LB-höjd där hindren är cirka 90 centimeter höga. Och väl inne i Scandinavium red Wittvången på onsdagen felfritt, som ett av 16 ekipage utan nedslag eller tidsfel.

Någon av de tio platserna till final blev det dock inte för Wittgången och "Psan", som hästen kallas. Klassen avgörs nämligen med så kallad inverkansbedömning, där domaren delar ut stilpoäng för hur fint ryttarna rider och där det alltså inte räcker med att ta sig över alla hinder. I kvalet hade Wittvången högst poäng av alla, men i semifinalen i Scandinavium fick hon nöja sig med en 13:e-plats efter att domarna gett henne 48,7 poäng. 49,8 hade räckt för att ta sista platsen till lördagens final, som Trelleborgs Emilia Liljegren tog.

– Jag är nöjd, men även jättenöjd. "Psan" kändes bra, men lite stark. Att komma på plats 13 av totalt 600 som var med och kvalade kan man inte vara annat än jättenöjd med. Det var både coolt, härligt och fint att rida på en internationell arena, säger Wittvången, som tävlar för Örebro RT, i ett mail till Sporten.

Fjärås Bianca Maggi vann kvalet, finalen avgörs alltså på lördag.

På torsdagen kliver Örebros andra hoppryttare i Göteborg horse show in i tävlingen, Daisy Pearson som kvalat in i U23-klassen Krafft young rider cup. Vid 10.30 rider hon en uppvärmningsklass med hinder på 1.40, vilket följs av ännu en liknande klass på fredagen innan det på lördagen är dags för själva finaltävlingen på 145 centimeter höga hinder.

LÄS OCKSÅ (PLUS):  Talangen klar för Göteborg horse show – efter flytten till Malin Baryard: "Kändes som att komma hem"