Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebros medaljsucce på SM

Ett SM-silver och två brons till KFUM Örebro. Dessutom tog hälleforsaren Louise Wiker också silver.

Annons

Det blev en succeartad start på SM-helgen i Sollentuna med Örebromått mätt.

Det är bara att börja räkna upp medaljerna.

Jiannis Smalios tog silver i spjut. Det tack vare ett personligt årsbästa på 79,60. Det slog han till med redan i sitt första kast. Mäktade således inte med något längre på de fem efterföljande kasten, vilka tre av de aldrig godkändes. Vann gjorde Kim Amb med överlägsna 83,46.

Noterbart i spjutet är att KFUM Örebros Theodor Thor mäktade med en sjätteplats tack vare ett kast på 69,80.

Men det tog knappast slut där.

Hälleforstjejen Lousie Wiker, som tävlar för Hässelby, slog även hon till med ett personligt årsbästa i finalen på 10 000 meter. 34.56,95 gav henne en andraplats, ungefär en halvsekund  bakom Malin Liljestedt ifrån Spårvägen.

Mikaela Kemppi, som under fredagen gjorde debut som 43-åring på just 10 000 meter, slog till med lite av en skrällplacering. Kemppi, som tävlar för Örebro AIK, sprang in på en femteplats knappt 18 sekunder från en seger och nio seger från medalj.

Vänta, det kommer mer.

Elin Östlund utmanade både Khaddi Sagnia och Susanna Kallur om en en guldmedalj på 100 meter. Men lyckades inte riktigt ända vägen fram. Lyckades dock sno åt sig en bronspeng på personbästatiden 11,64 vilket kan jämföras med segrarinnan Sagnias tid på 11,48.

Dessutom prickade Fanny Ernestam rätt på plankan och hoppade till sig en bronspeng i damernas tresteg. Med sina 12.84 var hon 27 centimeter bakom segrande Malin Marmbrant från Västerås. Däremot endast tre centimeter från en silvermedalj. Andraplatsen la dock Rebecka Abrahamsson beslag på.

Värt att notera är att Rasmus Carlsson rev ut sig i stavfinalen på sin ingångshöjd, 4.77. Gustaf Zetterlund lyckades heller inte kvala sig vidare på 400 meter. Slutade sist i sitt försöksheat på tiden 55,59.