Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebros regionpolitiker ointresserade av samtal med funktionshindrade

När organisationen Funktionsrätt bjuder in regionens politiker (onsdagen den 30 Oktober) till en dialogträff med organisationer och föreningar inom funktionshinderrörelsen så avstår fem av åtta partier från att komma, och endast en av de tre som kom var kompetent inom området.

Allvarliga frågor om sjukresor, hjälpmedel, rehabilitering, närsjukvård och så kallade stafettläkare togs upp men svaren var få, långrandiga och glidande. Det 25-talet representanter för funktionshinderorganisationer som var där fick gå hem med de flesta funderingar obesvarade, eller ett ”löfte” om svar senare.

All heder till Liberalerna, Centern och Vänstern som kom, även om representanterna från de senare två var ”– Där för att lära”?

Syftet med dialogträffen var nog inte tänkt att utbilda politiker, utan till att få svar på viktiga frågor som är allt mer aktuella efter rapporter om ekonomisk kris i regionen. Märkligt nog var uppslutningen betydligt bättre för ett år sedan, innan valet.

”Besvikna funktionsnedsatta”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel