Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebros småvägar plogas inte

Snön har tillfälligt besegrat kommunens snöröjare.
De mindre gatorna kommer inte att plogas över huvud taget förrän snöandet avtar.

Snöröjarna koncentrerar just nu insatserna till de stora gatorna, genomfartslederna och cykelbanorna. Många mindre gator kommer att förbli igensnöade under hela dagen.

- Vissa småvägar måste vi avvakta med. Under pågående snöfall med vindar och drivbildning gör vi ingen nytta alls. Det drar igen lika fort. Det enda som händer är att vi bränner ut personalen, och då har vi inte nog med resurser att sätta in när det verkligen behövs, säger Håkan Zaring, chef för gautunderhållet i Örebro kommun.

Ett problem för snöröjarna

har varit att väderprognosen inte har stämt. Så sent som för ett dygn sedan förutspådde SMHI endast lättare snöfall över Örebro. Osäkerheten är ytterligare ett skäl till snöröjningen av de mindre vägarna får vänta.

- Vi får ta det senare, när vi vet mer om hur vädret ska bli. Just nu ser vi till att hålla oss flytande, säger Håkan Zaring.