Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros tränare kastadevattenflaska på domaren

När Almtuna i går satte avgörande 3-2-målet i förlängningen mot Örebro Hockey så brast det för tränare Peter Andersson. Med kraft kastade han in en vattenflaska som studsade på isen och träffade en linjedomare på vaden.

Annons

Dagen efter förklarar Peter Andersson skandalen:

- Det är löjligt att ens diskutera. Ingen blev skadad. Jag kastade in en flaska i frustration över att vi blir bortdömda i match efter match. Jag ville göra en markering, förklarar Örebrotränaren för NA.

"Inte rättvist behandlade"

Huvuddomaren Tobias Björk utdömde efter flaskkastningen ett matchstraff för missconduct. Peter Anderson har inget problem med det men har i sin tur funderingar kring regelverket.

- Det är som en osynlig regel hos många domare men jag ser inte i regelboken att nykomlingar ska behandlas sämre än andra. Vi blir inte rättvist behandlade. I match efter match får vi 2-3 utvisningar för saker som motståndarna inte får för.

Som ett exempel ger Andersson gårdagens match där Johan Adolfsson fick en klubba i ansiktet och en tand utslagen. Domaren utdömde ett straff på 2+2 minuter.

"Samma villkor"

Örebrotränaren hävdar att hans lag genomgående får matchstraff för liknande förseelser. När sedan samme Johan Adolfsson blev utvisad och Almtuna avgjorde så blev det för mycket.

- Jag säger inget om Adolfssons utvisning men vi måste få spela på samma villkor som motståndarna. När Almtuna gjorde mål så kände jag att jag måste tala om att vi blir felbehandlade, säger Peter Andersson.

Ångrar du att du kastade in flaskan?

- Vi vill hemskt gärna vinna våra matcher men att kasta in en vattenflaska är kanske inte det bästa sättet att reagera på. Jag får väl ersätta flaskan. Den sprack, säger Andersson.

Enligt Aftonbladet, som kallar händelsen för "årets största skandal i hockeyallsvenskan", så har domare Tobias Björk lämnat en rapport till disciplinnämnden som ska få avgöra om Peter Anderssons flask-incident får ytterligare konsekvenser för tränaren.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger domarbasen Tomas Thorsbrink till Aftonbladet.

Annons