Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroskolor övervakasmed värmekameror

Rostaskolan och Hagaskolan ska övervakas med värmekameror. Förvaltningen har fått i uppdrag att ta fram ett förslag på hur det kan gå till.

Annons

Skadegörelsen på kommunens skolor är enorm. I fjol var kostnaderna 2,9 miljoner kronor. Ett sätt att förhindra det är att montera kameror. För det krävs dock att man först har gått igenom en checklista med åtgärder och om inte det har hjälpt så kan man kan ansöka hos länsstyrelsen om att sätta upp en kamera. En värmekamera kan man dock sätta upp utan tillstånd.

– Med värmekameror ser man inte personer, men man ser om det är personer på plats, säger Hannah Ljung (M), ordförande i fastighetsnämnden.

På plats före avslutningen

Kommunfastigheter arbetar tillsammans med kommunens säkerhetsavdelning vidare med att se över möjligheterna att införa konventionella kameraövervakning. Men politikerna har nu också givit förvaltningen i uppdrag att ta fram ett förslag på hur man kan utrusta Rostaskolan och Hagaskolan med värmekameror.

– Förhoppningen är att de ska vara på plats före skolavslutningen. Tjänstemännen ska presentera ett förslag till beslut till nästa nämnd, säger Hannah Ljung

Annons