Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebrospelare i årets lag i svensk volleyboll: ”Det känns stort”

Först nominerad till årets rookie.
Nu kommer nästa individuella framgång för Diana Lundvall.
Örebro Volley-spikern har tagits ut till årets lag i elitserien.
– Vilka roliga nyheter, säger Lundvall i ett pressmeddelande.

Annons

Diana Lundvall anslöt till Örebro från tyska Rote Raben inför den här säsongen och har gjort succé. Och det med ett positionsbyte. Tidigare var hon center men spelar numera som spiker på vänsterkanten.

– Det är samma sport men två helt olika roller. Det har tagit tid att komma in i det. Man har inte samma ”reload” som vänsterspiker, säger Lundvall i ett pressmeddelande.

Men nog har hon kommit in i det. För nu har hon tagits ut till ”årets lag” i svensk volleyboll. Ett lag som i övrigt domineras kraftigt med spelare från Engelholm och Hylte/Halmstad. Och det som kanske gör utmärkelsen extra speciell är att det är spelarna i ligan som röstat fram laget.

– Vilka roliga nyheter. Det känns stort, det finns ju så många bra spikers i serien och det här drömlaget är ju ett riktigt toppat lag.

Lundvall var även nominerad till årets rookie men där fick hon se sig snuvad på utmärkelsen av lagkamraten Linda Andersson.

Örebro Volley är sedan tidigare klart för semifinal där Engelholm väntar med första matchen på bortaplan nu på måndag, annandag påsk.

LÄS OCKSÅ: Örebro Volley-spelare utsedd till årets rookie: ”Var verkligen inte väntat”

(+) LÄS OCKSÅ: Ledde laget till semifinal – nu drömmer doldisen om SM-guld med Örebro Volley: "Måste spela på topp"

Här är årets lag i svensk volleyboll

Passare: Taylor Bruns, Hylte/Halmstad

Vänsterspiker: Tess Rountree, Engelholm

Vänsterspiker: Diana Lundvall, Örebro

Center: Karis Watson, Hylte/Halmstad

Center: Terese Bengtsson, Hylte/Halmstad

Högerspiker: Kaleigh Nelson, Engelholm

Libero: Verena Rizzoll, Engelholm