Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebrotravet kan flytta – ny bana planeras i Kvinnersta

Örebrotravet kan komma att flytta – från Marieberg till Kvinnersta.

Bomben släpptes när travsällskapet hade höstmöte i onsdags kväll. Örebro Travsällskap utreder flytt av travbanan, från Marieberg till Kvinnersta, norr om stan.

"Örebro är en stad med stark tillväxt och värdet på den mark som sällskapet äger har blivit allt värdefullare. Det växande Örebro har lett till att sällskapets möjligheter att utvecklas på nuvarande plats är begränsad. Samtidigt vill Örebro kommun utveckla Kvinnerstaområdet där det idag finns en naturbruksskola", skriver Claes Broberg, sport- och platschef för Örebrotravet, i ett pressmeddelande.

Utredningen av en flytt har redan smygstartat. Bland annat har Örebrotravets ledning varit på studiebesök på nybyggda galoppbanan Bro Park för att samla på sig erfarenhet, både ekonomiska och praktiska, från ett stort byggprojekt.

”Vi ser detta som en stor möjlighet att skapa en ny travbana av modernt snitt som motsvarar förväntningar från dagens publik och aktiva” säger Magnus Östlund, styrelseordförande i Örebro Travsällskap, i pressmeddelandet.

Det finns intressenter som vill köpa marken i Marieberg där Örebrotravet funnits sedan 1954. Kommunalägda fastighetsbolaget Örebroporten, som har kommunens uppdrag att utveckla Kvinnerstaområdet, uppges se väldigt positivt på projektet.

Parterna i projektet är överens om att utredningen om en flytt ska göras skyndsamt och beslut om en flytt måste tas under nästa år.

”Det är självfallet så att vi när utredningen är klar kommer att presentera allt för sällskapets medlemmar som då får ta beslut i frågan”, säger Magnus Östlund.

Henrik Brändh 019-15 51 99 [email protected]