Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örgryte testar Ingvarsson – och vill ha Stellan

Förra Forwardduon Robin Ingvarsson och Stellan Carlsson kan återförenas – i Örgryte. Nu kan NA avslöja att Ingvarsson provtränar med laget just nu, och att Carlsson för diskussioner med klubben.

I mellandagarna gick BK Forward ut och bekräftade att rutinerade duon Robin Ingvarsson och Stellan Carlsson lämnar klubben.

Nu kan NA avslöja att spelarna kan återförenas – i Örgryte. Ingvarsson provtränar med start i dag, torsdag, för Göteborgsklubben och Carlsson för diskussioner med klubben.

– Vi testade flera yttermittfältare i november, men vi har känt att ingen av dem var bättre än det vi redan hade. Nu föll det sig så att Robin hade möjlighet att komma ned och träffa vår tränare och vara med torsdag/fredag, och då slog vi till. Det vi vill se är att han är rätt typ. Han har redan ett gott namn, säger Kent Carlzon, sportchef i Öis.

Carlzon bekräftar också att Stellan finns med på "en lista" som klubben har.

– Klart Örgryte skulle vara fantastiskt intressant. Men jag måste ta ett helhetsbeslut om jobb, fotboll och så vidare innan jag bestämmer mig. Jag är inte 20 år och arbetslös längre, säger Stellan Carlsson.

Yttermittfältaren Ingvarsson, 28, är fostrad i Sturehov och kom fram i ÖSK:s ungdomsorganisation och var mycket lovande som tonåring, gjorde landskamper med P86-landslaget som 16- och 17-åring, men har hela seniorkarriären hållit till just under elitnivån. Spelat 8,5 säsonger i Karlslund, Rynninge och Forward.

Anfallaren Carlsson, 28, är fostrad i Glanshammar, och gjorde 2008 ett försök att slå sig in i ÖSK:s allsvenska lag. Men det slutade med en enda säsong – och ett enda inhopp i allsvenskan. Efter en mellanlandning i Karlslund spelade han 2010 och 2011 i Degerfors IF:s superettalag, men fick trots 28 inhopp inte spela en enda match från start. Sedan 2012 har han spelat i Forward och öst in 33 mål på två säsonger i division 1.

Den klassiska Göteborgsklubben Örgryte åkte ur superettan i höstas, och siktar nu på att snabbt ta sig tillbaka igen.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!