Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orica odelat kvar i Gyttorp

Planerna på att flytta delar av Orica Swedens kontorsfunktioner från Gyttorp till Örebro är lagda på is. Diskussioner med Nora kommun har gjort att man nu ser en reell möjlighet att låta företaget förbli intakt i Gyttorp.
- Det är intressant att hitta en lösning tillsammans med Nora kommun, säger Christer Kanto på Orica.

Exakt vilken lösning Nora kommun och Orica Sweden kommer fram till är ännu inte klart, men att Nora kommun på något sätt blir delaktig i att lösa Oricas nuvarande problem med undermåliga kontorsutrymmen.

-Vi måste gradera upp standarden på våra kontorsutrymmen och det var det vi såg en möjlighet till via en flytt till Örebro, säger Christer Kanto. Nu finns viljan från både Orica och kommunen att vi stannar i Gyttorp och då ska vi se det här som en reell möjlighet.

Mellan tio och 30 arbetstillfällen ser alltså ut att bli kvar i Gyttorp och både Christer Kanto och Noras kommunchef Jan Norlund är nöjda med intentionerna.

-Vi har haft konstruktiva diskussioner och nu ska vi testa av vad det här kan ge, säger Kanto.

-Vi uppskattar att Orica varit så öppna mot kommunen, säger Jan Norlund. För Nora är det naturligtvis viktigt att få kvar arbetstillfällen.

Nora kommun tittar för tillfället på vilka rokader som är möjliga att göra för att kunna bli delaktiga i Oricas önskemål om en uppgraderad kontorsmiljö.

-Bland annat har vi tittat på frågan om det är möjligt att flytta vårt arkiv till Gyttorp, säger Norlund. För Nora kommun är det viktigt att kontoret kan vara kvar och vi tittar nu på flera möjligheter.