Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niggli fixade ny pallplats åt Tisaren

En ny monsterupplöpning av världsstjärnan Simone Niggli gav en ny pallplats i Tiomila för OK Tisaren. Hallsbergs- och Kumlaklubben slutade trea i den klassiska stafetten.

Annons

I fjol löpte 20-faldiga världsmästaren Simone Niggli in nästan tre minuter på sistasträckan i Tiomila och fixade en historisk andraplats åt Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren.

När årets upplaga av den klassiska stafetten i dag avgjordes hämtade Niggli in ännu mer på sista sträckan – men avståndet uppåt var för långt. Tisaren fick nöja sig med en tredjeplats. Vilket ändå var över förväntan, det officiella målet inför stafetten var en topp fem-plats.

16-åriga Andrea Svensson på förstasträckan tappade över fyra minuter på förstasträckan, men därefter höll laget i princip jämna steg med täten. Brittiska landslagslöparen Claire Ward tappade förvisso en minut till på andra sträckan, men hämtade in 44 placeringar när hon förde laget från 77:e till 33:e plats, och på tredje och fjärde sträckorna förde Helena Andersson och svenska landslagslöparen Lilian Forsgren upp Tisaren till den åttondeplats Niggli fick som utgångsläge ut på femte och sista sträckan.

Vid växling var Niggli 5.04 bakom ledande Domnarvet, i mål bara 1.59 bakom. Lena Eliasson förde dalaklubben till seger på sistasträckan, Haldens Mari Fasting höll med 19 sekunders marginal undan Niggli och säkrade silvret.

Med start i sent i kväll avgörs herrarnas stafett. Även där siktar Tisaren på en topp fem-placering.

Läs mycket mer om Tiomila i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti!

Mer läsning

Annons