Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

O-ringenstaden börjar växa fram

O-ringenstaden är under uppbyggnad. 2 419 campingrutor, där nästan 10 000 personer ska bo under den stora orienteringstävlingen, håller på att märkas ut i Ladugårdsängen.

Annons
Kroppsarbete. Christian Hylander, sommarjobbare på kommunen, sätter upp käppar för att märka ut campingrutorna.

Det är med precision käpparna slås ner i marken för att märka ut hörnorna på de så kallade campingkvarteren. När det är klart ska de mindre rutorna mätas upp. 2 419 campingrutor à nio gånger nio meter.

Om två veckor ska området vara klart för inflyttning. Rutorna kommer att fyllas främst med husvagnar, men också tält.

– Det är ganska få tältare. De flesta har husvagn eller har hyrt lägenhet eller annat alternativt boende i närheten, säger Lars Karlsson som är ansvarig för O-ringenstaden.

BekvämareHan konstaterar att folk har blivit bekvämare och att det är färre campingrutor än tidigare år. De tusentals som ändå väljer att bo på området har där allt de behöver under tävlingsdagarna. Sju serviceplatser ger möjlighet att diska under rinnande vatten och där kommer också att finnas sammanlagt 120 vattentoaletter. Inga bajamajor alltså. På varje serviceplats kommer det dessutom att finnas en servicekiosk.

Byta kylklampar– Där kan man handla morgontidning och morgonfrallor. Man kan byta kylklampar och man ska kunna ladda sin mobil och dator där.

Norr om campingen, alldeles till höger om Navets skola, ska O-ringentorget med fyra stora tält placeras. Ett mässtält, ett restaurangtält, ett sporttält med sportbutik och ett livsmedelstält som erbjuder det utbud som finns i princip vilken livsmedelsbutik som helst.

Det har inneburit och innebär mycket planering för att allt slutligen ska klaffa i O-ringenstaden. Men hos arrangörerna finns ingen oro.

– Vi har koll på läget, säger Lars Karlsson.

Vattenkälla. Rinnande vatten kommer att finnas på områdets sju serviceplatser.
Sista skörden. Markarrendatorn rensar Ladugårdsängen på högt gräs.

Mer läsning

Annons