Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutligt nej till alkohol i O-ringenrestaurang

Det blir ingen servering av alkohol under O-ringen i Örebro
i juli. Tillståndsutskottet, i Örebro kommun, vill ha alkoholfria miljöer under arrangemanget och nekar serveringstillstånd.

Annons

Ansökan från Tältkrögarna AB, som ansvarar för restaurangtältet, gällde servering mellan 12 och 23.

– Vi ska diskutera om vi gör något mera för att försöka få tillstånd, beslutet går att överklaga. Annars accepterar vi det nej som finns, eftersom omständigheterna är speciella i och med att det är ett idrottsarrangemang. Samtidigt finns vårt tält inte inom själva tävlingsområdet, säger Pär Thelander som representerar Tältkrögarna.

Inge Blomberg, generalsekreterare för O-ringen, påpekar att tanken aldrig varit att ha servering inom tävlingsområdet.

– Serveringen skulle ske i O-ringenstaden som kan räknas som en boendemiljö under arrangemanget.Vi ska ha ett möte på onsdag och diskutera frågan.

Olämplig miljö3 000 portioner mat produceras varje dag. Dessutom ville Tältkrögarna ha tillstånd för servering av starköl, vin och sprit.

Efter en första ansökan kom en komplettering där krögarna ändrade till att alkoholservering enbart skulle ske i en avgränsad del av restaurangtältet, med 18-årsgräns och där entrévärdar finns vid in- och utgång.

Tillståndsenheten skriver att O-ringen beräknas få 20 000 besökare, därav många barn och ungdomar. Att servera alkohol i den miljön anses olämpligt.

Att ansökan förändrats till att gälla alkoholservering i begränsad miljö förändrar inte bedömningen.

Roger Lindahl, fp, reserverade sig och ville ge tillstånd. Han hänvisar till att riskfaktorerna minimerats i och med de åtgärder Tältkrögarna redovisat.

Mer läsning

Annons