Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisaren långt från Tiomilamålet

OK Tisaren hade en femteplats som mål i Tiomia - men efter ommöbleringarna i laget får nattens tolfteplats kanske ändå ses som en liten framgång.

Annons
Matthias Kyburz.

Utan världsfyran Matthias Merz i laget fick OK Tisarens enda riktiga kvarvarande världsstjärna, världsettan Matthias Kyburz, dra ett för tungt och otacksamt lass på den sista sträckan.

Kyburz fick gå ut hela 42 minuter bakom täten, med finska Kalevan Rasti med franske monsterlöparen Thierry Guergiou, och hämtade in två minuter på den tiofaldige världsmästaren. Det räckte för att ta Tisaren från 21:a till tolfte plats. Men upp till topp fem, som i flera år varit Tisarens mål just i Tiomila 2013 och som före Merz skada var ett realistiskt mål, saknades 22 minuter, och till topp tio var avståndet nästan åtta minuter.

Flest placeringar tappade Tisaren redan på första sträckan, där talangen Oskar Andrén växlade som 28, 4.26 från täten. Mest tid försvann på klassiska "långa natten", som i år var 17,9 kilometer lång och där Jonas Merz sprang bort nästan tolv minuter. Där försvann också all tätkänning för Hallsbergs- och Kumlaklubben.

Även Matthias Niggli, inkallade reserven Tomas Hallmén och Niklas Gustafsson tappade runt fem minuter var mot de bästa.

Kalevan Rasti vann alltså, nästan tre minuter före norska Halden. IFK Göteborg var bästa svenska lag på tredjeplatsen.

Mer läsning

Annons