Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro botas med öppehet, även i Nora

Annons

Nora kommunstyrelse vill ha sina möten icke tillgängliga för medborgare och press! Orsak? Jo, när det ska diskuteras nedskärningar inom kommunen är det risk för att allmänheten missuppfattar och det skapar, enligt Tom Rymoen, onödig oro hos Noras innevånare.

Det finns ett botemedel mot denna oro, tala klarspråk, visa öppenhet, så att dessa nedskärningar inte kommer som en obehaglig överraskning för dem det berör. För visst kommer det att bli vård, skola och omsorg som i första hand kommer att drabbas!

Alla politikers löften om att just dessa tre områden som skulle prioriteras före valet vad händer med dem? Ge personalen inom dessa områden klara besked, så att dom hinner säga upp sig innan de går in i väggen!

Exempel: Hemsjukvården kommer med största sannolikhet få ännu tajtare scheman, mindre tid hos dem som behöver lite mer än bara vård, ett samtal, en hand i sin för en kort stund!

Grundskolans personal går på knäna reda nu, vad händer med barnen när lärare inte längre orkar? Förskolan har samma problematik, stora barngrupper och för lite personal! Det finns helt enkelt inte utrymme för nedskärningar inom dessa grupper! 

 Kom just att tänka på det penningslukande kontraktet där miljontals kronor hade kunnat sparas in om det aldrig hade tecknats: före detta Windahls bil lokale. Vem tecknade det och fanns det samtycke till det inom kommunstyrelsen? Om inte kan jag bara säga, fruktansvärt tråkigt att tjänstemannaansvaret avskaffats!  

Roger Cassman

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons