Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oro för ökad trafik i Hidinge

Flera boende i Skrantåsen vid Hidinge skola är nu oroliga för att trafiken kommer att öka när Lekebergs kommun skall exploatera området.

Annons

Området Sälven 1:31 har tidigare köpts in av kommunen och nu skall en detaljplan tas fram för att kunna bygga 26 villor på lika många tomter. Ett planprogram har tagits fram och under mars månad har detta varit ute på ett samråd. Ett tiotal synpunkter har kommit in.

– En del är oroliga för att det ska bli för mycket trafik i området, att det är fara för barnen, att det skall damma och bli störande buller. Andra tycker att förtätningen förstör området, att det lantliga intrycket försvinner, säger Britt Åhsling (M), ordförande i byggnadsnämnden.

Britt Åhsling förklarar att kommunen har kontakt vägverket som ansvarar för vägen förbi Hidinge skola.

Möte i april

Planbeskrivningen har nu ritats om för att ta hänsyn till synpunkterna. Måndag den 19 april kommer byggnadsnämnden att bjuda in till ett möte i Hidinge/Lanna och ställa ut ett förslag till detaljplan.

– Vi hoppas att tjänstemännen, KJ-plankonsult och politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott också kan vara med då, säger Britt Åhsling.

Under sommaren kommer detaljplaneförslaget att ställas ut för att både byggnadsnämnden och kommunstyrelsen skall kunna fatta ett beslut under augusti. Efter att detaljplanen tagits i kommunfullmäktige i september och vunnit laga kraft kan tomterna börja bebyggas. Kommunen börjar dock att sälja tomterna under hösten.