Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroande signaler om problem i Finnerödja skola

Annons

2018 öppnades dörrarna till den nybyggda skolan i Finnerödja. Det andades nystart, nya möjligheter, framåtanda men innanför väggarna kröp kaoset fram. Personal som stått pall i många år börjar krackelera, barnens behov åsidosätts och ledningen backar ur. Jag bevittnar dagligen personal som gråter på jobbet, som har svårt att andas med tryck för bröstet och allvarliga sömnproblem. Personalen försöker höja rösten men får undanflyktiga svar så som ”vår verksamhet ser ut så här”.

Segregationen inom arbetslaget förstärks av ledningen då utbildad personal fortbildas medan outbildad personal får arbeta mer utan rätt verktyg och utan någon fortbildning. Resultatet blir att de med kunskap och utbildning sällan är på plats och de som ingen utbildning har jobbar. Barnens behov kan omöjligt tillgodoses när personalen inte har kunskap och alltid står underbemannade.

Föräldrar ringer och frågar vad som hänt deras barn under skoldagen då de kommer hem skadade men personalen kan inte svara. De har inte sett för de hinner inte med. Skammen som ligger på personalen borde vara obefogad då detta är ledningens skam de tar på sig men den är ack så betungande. Vad ska vi göra?

Personalen kämpar på varje dag men manfall sker, om inte varje dag så varje vecka. Sjukskrivningar på grund av utmattning, ångest, stress. Är det så här vår nya skola ska bli känd? Som Laxå kommuns nyaste arbetsplats som genererar flest sjukskrivningar och skadar våra barn?

”Oroad Finnerödjabo”

Svar direkt:

Personalen jag talat med tar avstånd från innehållet och menar att den bild som målas upp inte stämmer överens med deras.

Hej oroad Finnerödjabo.

Jag har endast arbetat som tillförordnad rektor sedan 7/1-2019 på Finnerödja skola så jag kan inte kommentera hur det sett ut historiskt.

Jag har stämt av innehållet i din insändare med personal på skolan eftersom jag tar det du skriver på största allvar. Personalen jag talat med tar avstånd från innehållet och menar att den bild som målas upp inte stämmer överens med deras.

Du är välkommen att ta kontakt med mig direkt om du har vidare tankar och funderingar kring hur all personal på skolan dagligen arbetar för våra elevers bästa i såväl skolan som på fritidshemmet. Personalärenden, eventuella sjukskrivningar och dess orsak diskuterar jag inte.

Vänliga hälsningar

Maria Lavesson Hjortzberg

tillförordnad rektor Finnerödja skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons