Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-deltagare tränar i Kumla

Det var fullt fokus i Kumla-hallen under lördagen. Från hela Sverige kom judotävlande för att delta i träningslägret inför Special olympics i Belgien.

Annons

Judoutövarna är indelade i par. Två och två övar de tillsammans på att fälla och att falla. De turas om och varannan gång får de landa på mattan. Simon Nordlund är från Göteborg och har kommit till Kumlahallen för att träna under lördagen.

– Det är en bra sport. Man utvecklar sin koordination och sin balans, säger han.

– Det är bra och man får träffa folk och får utföra olika övningar.

Simon Nordlund berättar att det han är bäst på är knästående, där är han mycket trygg. Och han tycker alla ska prova på judo.

– Kampsport är för alla, man måste prova på, till och med de som har funktionshinder, säger han.

Yvonne Berger håller med, hon är tränare för gruppen som åker till Special olympics i Belgien.

– Det är fantastiskt att se hur många mår av att träna judo. De finns dem som kommer in och tittar ner i golvet första gången och efter några träningar ler de och har vunnit både självförtroende och självkänsla, säger hon.

På lördagen fick flera möjlighet att träna för de inhyrda tränarna. Av de cirka femtio som deltog ska sex tävla i Special Olympics som startar 9 september.