Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS i skolan nyttig läxa

Klubbor och puckar, skydd och hjälmar. Allt på rätt plats innan matchen. OS i skolan gav eleverna insikt i vad det stora idrottsarrangemanget innebär.

Annons

Lagtröjor byter ägare, skridskor snöras och efter en stund är det nya lag på isen i Hällevi ishall.

Kronhagsskolan och Snäckan möter varandra i hockey. Eleverna har under veckan jobbat under temat OS i skolan och fått chansen att testa olika sporter. I anpassade former har det ordnats bland annat skidskytte, backhoppning och pulka/bob-race. Allt inleddes med egen OS-invigning med eld, flagga, tal och ed.

Kalla inspirerar i matten

Även de teoretiska ämnena har genomsyrats av OS. I matten har skidåkaren Charlotte Kalla fått inspirera vid uträkningar av olika spårsträckor, i geografin har OS-ländernas flaggor stått som exempel och i andra ämnen har det forskats på OS.

Men nu är det hockey som gäller.

– Det är första gången jag spelar, men det går nog bra, säger Thea Olofsson Häppick.

OS i skolan är ett projekt inom SOK, Svenska Olympiska Kommittén. Tanken är att eleverna jobbar med frågor som fariplay, hälsa, laganda, etik, antidoping och idrottsglädje. En utvärdering skickas sedan till SOK och chansen att vinna en dag med Damkronorna står då på spel.