Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-medaljör klar för Kif

I augusti tog hon OS-brons med Kanada. Nu är vänsterbacken klar för Kif Örebro.

Det handlar om vänsterbacken Marie-Eve Nault, 30, som skrivit ett ettårskontrakt med Kif Örebro.

Nault missade Kanadas två första matcher i OS i London i augusti men var spelade från start i de fyra sista och var en viktig kugge i det lag som knep bronset efter 1–0-segern mot Frankrike i tredjeprismatchen.

I Kif är hon en prestigevärvning och den sjunde A-landslagsspelaren i startelvan efter landsmaninnan och vännen Stephanie Labbé, anfallaren Sarah Michael, mittbackarna Sara Larsson och Marina Pettersson-Engström och mittfältarna Susanna Lehtinen och Sanna Talonen.

– Hon har väldigt fina meriter och det känns riktigt kul att hon är klar, säger Kifs klubbchef Max Erhagen som inom kort dessutom räknar med att presentera en mittfältare från Tyresö.

Nault har inte tillhört någon klubb sedan 2010, utan har bara tränat och spelat med landslaget. 2005 spelade hon i franska RC Saint-Étienne, i övrigt har hon spelat i kanadensiska och amerikanska klubbar.

Nault ansluter till Kif Örebro i början av februari.