Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oscar: "Det stärker hela laget"

ÖSK vände underläge till seger på bortaplan mot Landskrona.
- Det visar hur bra go det är i hela laget, säger målvakten Oscar Jansson.

Hans nolla sprack i den 58:e minuten. Landskronas Ralani slog ett inlägg från höger som Alexander Tkacz mötte vid bortre ytan på volley med vänsterfoten. Oscar Jansson styrde bollen via i stolpen tillbaka på sig själv och sedan med en studs knappt över mållinjen.

- Det är små marginaler. Jag trodde ett tag jag räddat den men den fick en konstig studs över mig. Linjedomaren tog beslutet att bollen var över mållinjen, då är det bara att köpa det, säger ÖSK-målvakten som gjort sådan succé denna vårsäsong.

Oftast med mittbacksparet Wikström/Berisha framför sig. Mot Landskrona var det första gången han ställde sig bakom mittlåset Ayanda Nkili/Christoffer Wiktorsson.

- De spelade stabilt och bra, låg rätt i positionerna hela matchen. För mig var det bara att försöka styra från min position, säger Oscar Jansson.

Ingen annorlunda känsla att ha andra mittbackar framför sig?- Nej, alla i den här truppen vet vad de ska göra när de kommer in på planen. Vi har så härligt go i laget. Hela truppen är inblandad. Därför är det så otroligt viktigt och skönt att vi kan vinna en sån här svår bortamatch med flera nya spelare som går in från start. Det stärker oss alla något oerhört.

Redan på fredag väntar Örgryte på hemmaplan.

- Nu kan vi njuta lite extra åt den här segern. Sedan är det bara att börja ladda hårt för nästa match, säger Oscar Jansson.