Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oscar förlänger kontraktet med ÖSK

ÖSK-målvakten Oscar Jansson har förlängt sitt kontrakt till 2017.
– Roligt att klubben tror på mig, säger han till NA.

Oscar Jansson kom till ÖSK inför förra säsongen som ett oskrivet kort efter flera år som ungdomsproffs utomlands. Men i superettan övertygade han stort. Han spelade samtliga 30 matcher, höll nollan i elva av dem, och var en starkt bidragande orsak till den allsvenska återkomsten.

23-åringen belönades också med att tas ut i Erik Hamréns landslagstrupp som i nästa vecka åker till Förenade arabemiraten för att spela två landskamper mot Island och Moldavien.

Oscar Jansson hade två år kvar på sitt ÖSK-kontrakt. Men i dag har han och klubben kommit överens om att förlänga det med ytterligare två år.

– Ett tecken på att klubben tror på mig. Men jag trivs också väldigt bra med klubben. Och min tjej trivs i stan, jag har min familj och vänner här. Så det fanns mycket bra att bygga på för att förlänga ett kontrakt, säger han.

Förhandlingarna har pågått en tid och skötts av agenten Roger Ljung.

– Men det har mest handlat om detaljer eftersom båda parter velat att det ska gå i lås. Det känns jättebra att det blev klart nu också innan jag åker iväg med landslaget, säger Oscar Jansson.

Betyder det här att du släppt ambitionerna på att spela för en klubb utomlands igen?– Inte alls. Alla vill försöka nå så långt som möjligt i sin karriär, det gör jag också. Men just nu är miljön för mig väldigt bra i Örebro för att fortsätta utvecklas.

Det långa kontraktet innebär samtidigt att ÖSK försäkrar sig om en hyfsad ersättning om Oscar Jansson skulle bli värvad framöver.

– Det tycker jag inte är mer än rätt. Klubben tog en chansning som satsade på mig förra året. Då är det inte mer än rätt att klubben får sin del om jag skulle gå vidare. På så vis hoppas jag också fansen uppskattar den här förlängningen, säger Oscar Jansson.

Noteras kan också att ÖSK skrivit avtal med ännu en ung talang från de egna leden. 16-årige målvakten Karl Westdahl, född 1997, har kontrakterats för de närmaste åren på samma sätt som man gjorde med mittbacken Carl Ekstrand Hamrén i förra veckan.

Oscar Jansson

Ålder: 23 år.

Position: Målvakt.

Längd/vikt: 187 cm/82 kg.

Moderklubb: Karlslund.

Karriär: Tottenham 2007–2010, Exeter City 2010, Northampton Town 2010–2011, Bradford City (2011–2012), Shamrock Rovers (2012), ÖSK 2013–.

Säsongen 2013: Stod samtliga 30 matcher i superettan. Höll nollan 11 gånger. 78 räddningar, 21 insläppta mål. Räddningsprocent 79.

Landskamper: Två U21, sju P19, åtta P17.