Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oscar: "Gjort tusentals såna räddningar"

Chanslös på Lasse Vibes 2-0-mål. Om det insläppta 1-0-målet säger Oscar Jansson så här:– Han sätter nog en av hundra om han får samma läge igen, efter förlusten mot IFK Göteborg i hemmapremiären.

Efter en tilltrasslad situation letade sig bollen ut till höger i straffområdet, nära den förlängda mållinjen. Emil Salomonsson sprang fram för avslut och Oscar Jansson sprang ut för att täcka av. Men avslutade leta sig in i nätmaskorna.

– Jag försökte komma ut och göra mig stor, men han fick bollen precis mellan min hand och fot. Han sätter nog en av hundra om han får samma läge igen. Visst kan man säga att man borde stått kvar, men då finns det möjligheter till ett inspel i stället. Klart jag inte är nöjd med att den går in, men jag tog ett beslut och den smet in. En annan dag så … jag har gjort tusentals såna räddningar förut.

Det andra målet, inprickad av fjolårets skyttekung Lasse Vibe fanns inte mycket att göra åt.

– Han tar den i sidled och smackar in den. Det är klass rakt igenom, de får man säga.

Fokuserar man extra mycket på en sådan spelare?

– Alltså, det är klart man vet att han är giftig och så. Men jag tycker vi hade bra kontroll på honom. Där får man berömma Nkili (Ayanda) som kom in och gjorde det jättebra. Eidur (sigurbjrönsson) vet vi sedan tidigare att han är bra. Vi täckte upp bra för Erik Moberg.

Nöjd med matchen, men missnöjd med de uteblivna poängen. Så ville Oscar Jansson sammanfatta matchen.

– Spelmässigt var vi klasser bättre än mot Norrköping, men det är poängen som räknas. De fick 1–0 psykologiskt i en period där vi var bra. Sedan kom tvåan när vi tryckte på för en kvittering. Känns som vi gjorde det mesta rätt utom mål.