Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK åter i vinnarspåret

En svit på två raka förluster bröts.ÖSK Söder besegrade Forsby.Emma Tivemo avgjorde.– Vi känner oss besvikna över att vi inte kunde göra fler mål, säger tränaren Niclas Collgård.

Efter två förluster i följd är ÖSK Söder ett vinnande lag igen. Forsby slogs tillbaka i division 1, efter en imponerande insats hemma på Grönpepparparkens IP.

– Visst, 1–0 ser inte så stort ut i statistiken, och det säger verkligen ingenting om hur överlägsna vi var. Forsby hade ingenting att komma med, säger ÖSK:s tränare Niclas Collgård.

Emma Tivemo gav laget ledningen i den 29:e minuten.

– Jag skulle tro att Forsby är mer nöjda över att åka härifrån med resultatet som blev, än vad vi är glada över att vinna med samma siffror.

Gästerna från Köping fick kanske en aning mer att säga till om i andra halvlek.

– Det var inte samma kvalitet i vårt spel som det var i första halvlek, och det märktes att ett par av våra spelare blev lite ängsliga med tanke på hur det har gått på slutet. Vi känner oss lite besvikna över att vi inte kunde göra fler mål i matchen, men samtidigt så gjorde våra anfallare Sabina och Emma (Håkansson och Tivemo, reds anm) det oerhört bra. Vi tillät inte Forsby att skapa något, säger Niclas Collgård.

Stina Koskilampi, född 2000, höll nollan mellan ÖSK-stolparna.

– Kul att kunna ge så unga tjejer chansen. Sedan fick Agnes (Andersson, reds anm) som också är född på 00-talet spela en halvtimme, säger Niclas Collgård.

ÖSK Söder, som spelat en match mer än sina övriga toppkonkurrenter, befinner sig på en fjärdeplats med 23 poäng på sitt konto efter 14 omgångar. Härnäst, lördagen den 15 augusti, väntar ett bortamöte med P18 på Gotland för laget.