Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK avstod tre miljoner

ÖSK nobbade Glasgow Rangers bud på tre miljoner kronor för Alejandro Bedoya.
Därför blir klubben helt utan ersättning när mittfältaren nu skrivit på ett treårskontrakt som ska börja gälla efter säsongen.

Han har varit ryktenas man i princip ända sedan säsongen började. För ÖSK-stjärnan Alejandro Bedoya var det aldrig en fråga om, utan när han skulle lämna Örebro för en annan klubb.

Vårens framfart i allsvenskan och sommarens succéartade insats i USA:s landslagströja har bara förstärkt intrycket. Med ett utgående kontrakt har förhandlingsläget också varit gynnsamt.

På torsdagen blev det klart att amerikanen är överens med storklubben Glasgow Rangers om sitt personliga treårskontrakt och en övergång. Han genomförde också en läkarundersökning på plats i Skottland.

Utan ersättningMen Bedoya väljer samtidigt att spela färdigt den allsvenska säsongen i Örebro innan han flyttar. Sportsligt en hjälp för ÖSK. Men klubben blir därmed utan ersättning eftersom amerikanen efter hösten är fri att lämna Sverige som Bosman.

Det hade inte behövt bli så. Som NA berättade redan på onsdagen gav Rangers ÖSK ett bud för att köpa loss mittfältaren redan i sommar. Men klubben avvisade det.

– Budet var för lågt, sa Magnus Sköldmark, ÖSK:s ansvarige för spelarförsäljningar utan att vilja precisera summan.

Tre miljoner

I dag kan NA avslöja vad ÖSK sa nej till. Enligt uppgift erbjöd Rangers cirka tre miljoner kronor för Bedoyas namnteckning.

Alltså cirka hälften av det belopp ÖSK fick för mittbacken Michael Almebäck när denne i samma situation skrev på för Club Brügge tidigare i sommar.

Behöver arbetstillstånd

Det enda som återstår innan avtalet formellt blir klart är ett beviljat arbetstillstånd. Men det är Alejandro Bedoyas agent Patrick Mörk inte särskilt orolig för:

– Kontraktet är påskrivet och klart. När det gäller arbetstillståndet är vi optimister. Rangers hade aldrig gått så här långt om de inte trodde att de skulle gå att lösa, säger han.

På skottarnas hemsida gick man på torsdagskvällen också ut och bekräftade övergången, förutsatt att han får arbetstillståndet.

”Mittfältaren anländer till Glasgow i januari 2012”, skriver Rangers.

Förhandskontrakt

Vid ett förhandskontrakt innebär det att spelaren ansluter till en den nya klubben när hans befintliga kontrakt går ut.

Det är ett relativt vanligt sätt att värva spelare i Europas större ligor.

Även ÖSK har tidigare använt metoden, till exempel när klubben i våras värvade brassen Paulinho och förra sommaren skrev avtal med Emil Berger från Degerfors.

ÖSK medvetna

Från ÖSK-håll var man mycket medveten om att det kunde sluta så här när man valde att säga nej till Rangers första bud.

– Ja, så är det. Han är ju fri att diskutera med andra klubbar när sex månader återstår på egna kontraktet. Och på samma sätt får vi diskutera med spelare som bara har sex månader kvar på sina kontrakt, säger Magnus Sköldmark.

Synd att inte få pengar för Bedoya eller skönt att ha honom kvar resten av säsongen?– Vår utgångpunkt är alltid att vi vill ha kvalitet på planen. Och det kommer han att bidra med så länge han är kvar hos oss.