Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK bekräftar att Mbombo är klar

Yannis Mbombo är klar för ÖSK. Det bekräftar klubben själva under tisdagskvällen.
– En spelare som utbildats bra i de fotbollsklubbar han representerat. Intressant, stark och bra i djupled. Bra touch och är lugn i avslutningslägen, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till NA.

Yannis Mbombo provspelade med ÖSK i höstas. Se ett inslag här nedan som NA gjorde då:

Det var Mbombos numera före detta klubb, belgiska Standard Liege, som under tisdagen gick ut med att den 22-årige anfallaren skulle vara klar för ÖSK. Och senare på kvällen bekräftade också ÖSK övergången.

– Ja, han är ju klar. Vi gjorde den medicinska undersökningen i går och nu har vi gjort klart med de sista detaljerna, säger Magnus Sköldmark.

Mbombo, som tränade med ÖSK i somras och som även spelade en match med ÖSK U21 där han gjorde två mål, har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ett tredje år.

– Vi är jätteglada att vi nått en överenskommelse som är bra för oss och vi ser fram emot att börja jobba med honom. Han har intressanta kvaliteter och bra erfarenhet trots sin ringa ålder. Spännande också i och med att han redan varit här och har en relation till våra spelare.

Mbombo ansluter till Örebro på torsdag eller fredag och förhoppningen är att han ska in i hetluften med en gång.

– Vi kommer ha en dialog men målet är att han deltar i matchen mot Sirius på söndag. Men sista beslut tas av tränarna.

Mbombo är belgisk-kongoles, spelar som anfallare och har gjort ungdomslandskamper med Belgien.

– En spelare som utbildats bra i de fotbollsklubbar han representerat. Intressant, stark och bra i djupled. Bra touch och är lugn i avslutningslägen. Ska bli intressant att se hur snabbt han kan anpassa sig. Det som är kul var att hans önskan var att han ville till ÖSK. Så utifrån både mottagandet och relationen med spelare och sättet till att spela fotboll så känns det här jättebra.

Han hade kontrakt med Standard Liege. Betalar ni en övergångssumma?

– Sådant där är inget man vill gå med i media, men det är konfidentiellt mellan klubbarna. Det vi kan säga är att vi är nöjda med uppgörelsen och vi får en bra fotbollsspelare.

Tanken var först att ÖSK skulle ha Mbombo i provträning ytterligare innan julledigheten. Men då återstod bara två träningar.

– Vi resonerade över vad som vi kunde komma av ytterligare två träningar som vi inte sett tidigare. Och vi hade sett honom göra bra ifrån sig hos oss tidigare på träning men också i match där han svarade bra ifrån sig på det vi önskat i den roll vi söker. Mbombo är ÖSK:s tredje värvning inför säsongen 2017. Men mer lär komma.

– Vi är fortfarande på jakt, både offensivt och defensivt med en mittback, säger Sköldmark.

Med risk att bli tjatig men Robert Åhman Persson? Inget nytt där?

– Nej, inget. Vi vet var vi har varandra.

Hur länge kan ni vänta på besked?

– Det går inte att säga, men vi sitter inte still och väntar och det vet han om. Vi har en dialog mer eller mindre varje dag i de här frågorna. Sedan får vi se vad som händer, säger Sköldmark.

LÄS MER: Standard Liege bekräftar – Mbombo till ÖSK