Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK bekräftar belgiskt intresse för Porokara

(UPPDATERAD 15.45) Vid midnatt stänger det internationella transferfönstret. Och i sista stund blandar sig en belgisk ligaklubb in i jakten på anfallaren Roni Porokara. ÖSK bekräftar nu deras intresse.

Både holländska och belgiska nätsajter rapporter om att den belgiska ligaklubben Germinal Beerschot, från Antwerpen, är på jakt efter Roni Porokara.

Magnus Sköldmark, ansvarig för spelarförsäljning i ÖSK, bekräftar också intresset.

– Det stämmer att Germinal Beerschot är intresserade av Porokara och jag har pratat med dem tidigare i dag. De skulle återkomma om några timmar, sen får vi se vad som händer. Det kan gå väldigt fort, säger han till NA.

Hur ställer sig Porokara till belgarnas intresse?

– Jag har inte pratat med honom så det vet jag inte. Det får bli i ett senare skede om vi går vidare i frågan.

Tidigare har det ryktats om bland annat Italien, England och Tyskland för Roni Porokara och ska det bli en affär nu vill det till att den sker senast i kväll då det internationella transferfönstret stänger vid midnatt. Annars får övergången vänta tills efter säsongen för finländaren som då lämnar ÖSK gratis som bosman.

Efter lördagens seger mot Helsingborg verkade han dock inte särskilt sugen på att lämna redan nu.

– Det måste komma ett väldigt bra bud nu på slutet för att jag ska lämna. Det måste vara något extra intressant. Jag vill vara med och uppleva den allsvenska toppstriden i ÖSK.

– Det kan bli en rolig höst och vi spelar bra fotboll. Jag stannar gärna säsongen ut, sa Porokara då till NA.