Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-brassen: "Jag har aldrig upplevt sån kyla"

ÖSK:s brasse-historia dräller inte av succéer. Nån som minns Leonardo Guerra?
Paulinho Guará är den som lyckats bäst, och har nu skickat hit en rekommenderad ersättare.
–Jag är här för att försöka få ett kontrakt, säger Leo.

Eller Leonardo Augusto Gomes Aro, som är hans fullständiga namn.

En inte så stor anfallare, men snabb och enligt egen utsago van vid att göra mål.

–Jag är en spelare som gillar att löpa mycket, säger Leo, efter ett närmast chockartat första besök på en svensk försäsongsträning.

Sju-åtta minusgrader på Karlslund arenas konstgräs.

–Jag kommer direkt från Brasilien, där det var 35 grader i går. Jag har aldrig upplevt sån här kyla, åtminstone har jag aldrig spelat fotboll under liknande omständigheter, säger han.

Han är inte närmare bekant med Paulinho, men har pratat med ÖSK-stjärnan, som nu återvänt till hemlandet innan det bär iväg till Sydkorea och Busan I’Park.

–Jag har pratat med honom på telefon några gånger om Örebro. En väldigt bra kille. Han rekommenderade Sverige, staden och klubben väldigt varmt. Han berättade att Sverige är ett bra land att leva i, och det passar mig bra som har fru och en son hemma i Brasilien, säger Leo.

Fick inte plats i LecceHan kommer närmast från spel i Portugal och klubben Leixoes, men valde att åka hem till Brasilien när han blev skadad.

En skada som ska vara läkt.

Dessförinnan gjorde han ett försök i Italien, men fick aldrig plats i Serie A-klubben Lecce.

Hur känns det att försöka bevisa sig själv under en vecka under de omständigheter som är?–Inte så lätt förstås, men jag älskar att spela fotboll och ska försöka visa vad jag kan, säger Leo, och rycker lite på axlarna.

Han har tunga meriter från ungdomsåren, då han blev brasiliansk mästare.

–Men bästa säsongen hittills var 2006, då jag spelade med Internacional, och vi vann Fifa Club World Championships. Det var efter det jag flyttade till Italien, säger han.

Leo gjorde åtta mål på 22 matcher för Internacional det året, men har inte gjort stort växen av sig sedan dess.

Brassen ska nu träna med ÖSK den närmaste veckan, och det är ännu för tidigt att säga om han kan fylla Paulinho Guarás tröja.

–Paulinhos rekommendation väger tungt, och även Adriano Munoz har gett honom goda vitsord. Vi får bilda oss en egen uppfattning den här veckan, säger ÖSK:s assisterande tränare Lasse Mosander.