Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-bussen sönder: "Framme på måndag"

ÖSK:s spelarbuss gick sönder på den långa vägen till Östersund.
– Förhoppningsvis är vi framme till matchstart på måndag, säger lagkaptenen Magnus Wikström skämtsamt.

130 mil i buss fram och tillbaka. ÖSK är på väg till säsongens längsta bortamatch i superettan. Och fick ett tidigt avbrott på vägen.

Redan i trakterna kring Arboga vek den ordinarie spelarbussen ner sig.

– Jag vet inte exakt vad som hände. Men jag tror det handlade om ett elfel, säger Magnus Wikström, gammal i gamet och för erfaren att hetsa upp sig direkt.

– Vi blev någon timme sena bara. En enklare ersättningsbuss fixades fram så vi förlorade inte särskilt mycket med tid. Som tur är åker vi en dag innan och är förhoppningsvis framme till matchstart på måndag (skratt).

ÖSK beräknas ankomma till Östersund omkring 19-tiden på söndagen. 24 timmar före avspark mot nykomlingen.

Hur ofta har du varit med om att bussen klappar ihop på väg till en match?– Jag tror det hände när vi skulle möta Halmstad borta också. Men då var det något tryckluftsfel som gjorde att det inte gick att öppna bagaget.

Vad hittar ni på i kväll?– Vi har en lång bussresa i benen och ska ut och röra på oss lite. Sedan är det bra sport i på tv som vi kan titta på, säger ÖSK:s lagkapten.

Med fem omgångar kvar att spela av superettan ligger ÖSK i skrivande stund tvåa, på den andra och sista direktplatsen upp till allsvenskan. Nykomlingen Östersund, som är ett erkänt svårslaget lag på hemmaplan, ligger tia. Än så länge med avstånd ner till värsta bottenhoten.