Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK byter motstånd – för tredje gången

Glöm Spartak Naltjik, Tom Tomsk och Amkar Perm.
Nu byter ÖSK motståndare i söndagens träningsmatch för tredje gången.
Senaste budet: Ukrainska andraligeslaget Zakarpattia Uzjhorod.

Vilket lag Örebro SK egentligen ska möta i söndagens träningsmatch under lägret i Turkiet har varit en svängig fråga. Första budet var ryska högstaligeslaget Spartak Naltjik. För en dryg vecka sedan byttes de mot Tom Tomsk, även de i ryska högstaligan. Och i måndags var det dags för ett nytt byte, till Amkar Perm, som också lirar i högsta ryska ligan.

Senare avspark

Men så sent som i dag, fredag, har motståndet bytts till ett fjärde lag. Nu står det klart att ÖSK istället ska möta ukrainska andradivisionslaget FK Zakarpattia Uzjhorod.

Matchentiden byts också, från 10.00 till 13.00, svensk tid.

- Då fick vi som vi ville eftersom vi hellre spelar efter lunch än före. Därför passade det här laget oss bättre, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till NA:s utsända.

Tvåa i andraligan

Zakarpattia Uzjhorod har spelat fyra säsonger i högstaligan, senast 2009/10 då laget var uppe och vände. Just nu, under vinteruppehållet med 21 av 34 omgångar spelade, ligger laget tvåa i Ukrainas motsvarighet till superettan och är nära ny uppflyttning till högsta serien.

Laget kommer från staden Uzjhorod i västligaste Ukraina, bara kilometer från den slovakiska gränsen. Staden är nästan exakt lika stor som Örebro.