Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK chanslöst i omstarten

ÖSK hade inget att hämta i den allsvenska omstarten.Djurgården vann enkelt med 2-0.- Jag är så förbannad, säger Nordin Gerzic i C More.

ÖSK har gjort minst mål av alla lag i årets allsvenska.

Och det blev inga fullträffar för örebroarna när serien startade om efter U21-EM-uppehållet.

Djurgården, som med råge överträffade omgivningens förväntningar under vårsäsongen, gjorde däremot två och vann behagligt hemma på Tele 2 arena.

- Vi slarvar på det vi innan matchen gick igenom att inte slarva. Vi har oss själva...äh vad heter det. Jag är så förbannad nu så jag orkar inte ens prata, säger Nordin Gerzic i C More.

ÖSK:s mardröm inleddes redan i femte minuten när Daniel Berntsen tryckte in 1-0 med ett skott inifrån straffområdet. En stund senare kom 2-0 genom anfallaren Sam Johnson.

ÖSK ändrade om inför omstarten, kom till spel med Nordin Gerzic, Daniel Nordmark och Robert Åhman Persson på innermittfältet och Marcus Pode som ensam anfallare. Men draget lyckades inte. Djurgården hade kraftig övervikt i avsluten, 14-6, och skapade de hetaste lägena. Nyasha Mushekwi var otroligt nära att göra 3-0 tio minuter från slutet. Zimbabwiern kom fri två gånger om men ÖSK-målvakten Oscar Jansson avvärjde båda gångerna.

Den bästa ÖSK-möjligheten kom i slutskedet när Ahmed Yasin fick ett jätteläge från nära håll. Men mittfältaren sköt rakt på Djurgårdsmålvakten Kenneth Höie.

- Om man ska vara helt ärlig börjar vi riktigt dåligt. Sedan äter vi oss in i matchen och skapar rätt mycket. Men förutom starten kommer vi till lägen, men det gäller att sätta chanserna. Djurgården satte sina och inte vi, säger Gerzic.

2-0-förlusten på Tele 2 arena innebär samtidigt att ÖSK:s svit på fem raka matcher utan förlust sprack. Laget är kvar på kvalplats.

Se fler artiklar från Djurgården-ÖSK under lördagskvällen på na.se och i söndagens NA, papperstidningen!

NA:s Eric Fiedler direktrapporterade. Klicka här för att komma till matchrapporten.