Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK derbyvinnare – efter jättedrama

Rynninge var nära att chocka ÖSK Söder. Då vände storfavoriten i slutminuterna och vann derbymötet.

Regnet föll konstant i en hög takt. Vinden blåste kall. Gräsmattan var genomblöt och tungsprungen. Ja, de vädermässiga och yttre förutsättningarna kunde ha varit bättre på Grönpepparparkens IP där ÖSK Söder och Rynninge gjorde upp i ett prestigefyllt division 1-derby under onsdagskvällen. 

ÖSK tog tidigt ett grepp om händelserna. Hemmalagets Lisa Lindahl öppnade målskyttet i den 13:e minuten – snöpligt nog i egen kasse. Mittbacken styrde olyckligt in den före detta Kif Örebro-spelaren Ingrid Ericsson Jogstens hörna med huvudet bakom en chanslös målvakt i Ida Lindell.

Rynninge var verkligen inte ofarligt, absolut inte, men det var ÖSK som skapade de flesta och bästa lägena. Gästernas målvakt Fanny Nordström stod för mängder av högklassiga räddningar, och såg länge ut att kunna leda sitt lag till en riktig skrällseger mot förra årets seriesegrare.

Hemmapressen blev tyngre ju längre tiden led, och med 83 minuter på klockan tvingades Nordström att kapitulera. Freja Olofsson krutade dit 1–1 i samband med en tilltrasslad situation.

Rynninge gick på knäna i slutskedet, och då 87 minuter hade spelats slog en formstark ÖSK-anfallare till. Sabina Håkansson, som gjort mål i samtliga tävlingsmatcher som hon medverkat i under säsongen, överlistade Nordström. Slutresultatet spikades till 2–1.

ÖSK, med 17 poäng på sitt konto, kliver i och med segern upp på en femteplats i den haltande tabellen. Rynninge, som skrapat ihop åtta pinnar, är alltjämt tia och kvar under nedflyttningsstrecket.

Reporter David Flatbacke-Karlsson och fotograf Filip Erlind var på plats och följde derbydrabbningen. Läs mycket mer om matchen i torsdagens NA, papperstidningen, som även går att köpa som e-tidning här intill samt på na.se.