Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK dubbla DM-vinnare

ÖSK x 2.
Favoriterna höll i DM-innebandyn.
Herrarna besegrade Lillån med 8–6 medan damerna tog säsongens tredje vinst mot Kumla efter 6–2.

I herrfinalen lyckades ÖSK kyla av ett formtoppat Lillån. De lokala division 1-rivalerna avslutade DM-spelet med en final som egentligen bara levde över en period. Då gick ÖSK från 3–1 till 7–1 och punkterade matchen. I den sista perioden putsade Lillån siffrorna och kom närmare. Men aldrig riktigt nära.

I ÖSK gjorde Magnus Sörman och Johan Grabö två mål var. Övriga ÖSK:mål gjordes av Villiam Aspegren, John Eriksson, Johan Asmus och poängmaskinen Robin Sjöberg. I Lillån gjorde Henrik Johansson (2), Robin Jatko, Erik Elenstrand, Johan Kapple och Sebastian Tapognani mål.

På damsidan tog ÖSK säsongens tredje derbyseger över IFK Kumla. De svartvita följde upp division 1-vinsterna med att vinna DM-finalen i Mellringehallen med klara 6–2 (0–2, 1–0, 1–4). Det dröjde till sista perioden innan ÖSK visade effektivitet och förvandlade 2–1 till tennissiffror. På sju skott sköt ÖSK fyra mål och blev distriktets bästa lag. Även utanför seriespelet.

ÖSK:s mål: Anna Nyman, Kajsa Lihagen, Linn Eriksson, Åsa Andersson, Fanny Schulstad och Sarah Sörman.

Kumlas mål: Malin Sydner och Linnéa Eriksson