Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK fick cupmästarna Östersund på fall

Cupmästarna Östersund kom ner på jorden. Örebro SK vann det allsvenska mötet hemma på Behrn arena med 2–1.

ÖFK hade 61–39 i bollinnehav i den första halvleken – men det var ÖSK som gjorde målet.

Förre ÖFK-spelaren Michael Omoh fick drömträff i höjd med straffområdeslinjen efter en hörna.

Målvakten Aly Keita var på bollen men orkade inte styra bort den. Detta efter en hörna från vänster, slagen av Nordin Grezic, som Nahir Besara skarvade vidare mot mål. Bollen räddades på mållinjen av Johan Bertilsson och bollen studsade ut till Omoh som klippte till i den 34:e minuten.

– Jag väntar på returen och jag var glad att den kom till min position. Jag fick en bra träff, säger Omoh till Cmore om sin fullträff.

I andra halvleken jagade ÖFK en kvittering men hade svårt att forcera det kompakta ÖSK-försvaret.

Istället gjorde ÖSK 2–0 i den 57:e minuten. Vänsterbacken Sebastian Ring, som gjorde allsvensk årsdebut från start, fick till ett perfekt skott efter en hörna. Detta sedan Kennedy Igboananike spelat bollen snett bakåt till Ring som placerade bollen snyggt i krysset.

Det dröjde till den 89:e minuten innan ÖFK fick utdelning. Brwa Nouri reducerade till 2–1 efter en snygg snurrfint av inhopparen Darijan Bojanic. Nouri klippte till i krysset. Ett snyggt mål.

Men närmare än så kom aldrig cupmästarna och ÖSK är därmed fortfarande obesegrat i årets allsvenska. ÖFK har bara en seger på tre försök.