Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK föll blytungt: "Måste sätta lägena"

En riktig mardröm mot en toppkonkurrent. ÖSK Söder förlorade mot Västerås BK 30 med hela 4–1.– Vi måste sätta lägena som vi får, säger anfallaren Emma Tivemo.

Solen sken. Gräset var extra grönt och skönt. Det fanns alla förutsättningar för en bra fotbollsmatch när ÖSK Söder och Västerås BK 30 drabbade samman på Grönpepparparkens IP i division 1.

– Ja, och alla kändes verkligen taggade på uppvärmningen. Vi hade tagit med oss mycket bra från matchen mot Mallbacken (i svenska cupen, reds anm) i onsdags, säger ÖSK-anfallaren Emma Tivemo, 20.

Men starten blev allt annat än bra. Västerås tog ledningen redan i den tredje minuten. Ett inspel letade sig retfullt in bakom ÖSK:s målvakt Ida Lindell. Med 21 minuter på klockan utökade sedan gästerna till 2–0.

– Vi fick en riktig uppförsbacke direkt. Det är aldrig lätt att hamna i underläge, och de stängde ned oss bra. Vi hamnade på egen planhalva hela tiden.

ÖSK skapade knappt en målchans i första halvlek. Visst, Marie Ståhlberg hade ett halvfarligt avslut som oroade Victoria Christ, men i övrigt gick de första 45 minuterna klart till Västerås.

– I paus pratade vi om att kontrollera bättre på mitten och om att ligga rätt i positionerna. Men så fick Västerås 3–0 snabbt i stället.

Om det tredje baklängesmålet var ett sådant som Lindell kanske skulle vilja ha tillbaka, så går det inte att säga samma sak om 4–0-struten som gjordes i den 54:e minuten av Nicole Modin. Ett drömmål från runt 20 meter.

– Det är jättesvårt att kunna vända ett sådant här underläge, men jag tycker ändå att vi alla försökte hela vägen. Vi är inne i en tuff period just nu.

I den 58:e minuten reducerade du. Hur såg du på situationen som uppstod?

– En fin hörna slagen av Anna (Meijer, reds anm). Sedan hamnade bollen hos mig. Det var bara att vara bestämd och sätta dit huvudet. Efter målet blev alla mer taggade och lyfte sig ordentligt.

ÖSK hade chanser att göra ytterligare mål, och bland andra Tivemo höll sig framme och hotade. Men någon utdelning blev det inte.

– Ja, jag sköt över i en bra position. Vi måste sätta lägena som vi får. Egentligen tycker jag att vi är ett starkare lag än dem, men den här matchbilden passade Västerås bra. De kunde kontra och skapa en del i slutet av matchen.

Efter 16 spelade omgångar befinner sig ÖSK Söder på en femteplats med 23 poäng. Härnäst, på söndagen den 30 augusti, väntar Stockholmslaget Boo på bortaplan.

– De ligger nära oss i tabellen. Det finns inget annat än vinst mot Boo. Vi måste vända den här negativa trenden nu, säger Emma Tivemo.