Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK föll mot Leipzig

ÖSK föll också i den andra träningsmatchen under lägret i Turkiet. 2-0 till tyska Red Bull Leipzig på söndagen.

- Ingen höjdare, precis. Resultatet spelar ingen roll i det här skedet, då vi är inne i en tung del av säsongen träningsmässigt, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Egentligen var det inte meningen att den här matchen skulle spelas alls. ÖSK fick en sen förfrågan från tyskt håll, och valde att ställa upp.

- Mest för att vi såg det som en chans att kunna ge fler spelare mer speltid, säger Boström.

En träningsmatch med betoning på träning, där ÖSK ställde upp med Peter Rosendal i målet då John Alvbåge har problem med en armbåge.

Laget i övrigt:

Tommy Wirtanen, Boris Lumbana, Magnus Wikström, Samual Wowoah - Magnus Kihlberg, Johannes Skoglund, Erik Nilsson - Simon Leonidsson, Andreas Haddad, Gjergj Bushaj.

Marcus Astvald, Emil Berger och Josef Ibrahim kom in efter paus i stället för Bushaj, Leonidsson och Skoglund.

Provspelande Bushaj från Kosovo gjorde inget stort intryck på ÖSK-tränaren.

- Nej, han är inte rätt spelare för oss. Mer av en yttermittfältare än en ytter, och hans vänsterfot är inte tillräckligt bra. Dessutom är han inte i fysisk form, säger Sixten, som var mer nöjd med Andreas Haddads första match i ÖSK-tröjan.

- Han kommer mer och mer in i vårt sätt att spela, och har de ingredienser i sitt spel som vi sökt. Jag tror att han blir en bra tillgång för oss, säger Boström. 

Läs i måndagens NA, papperstidningen, om vad Haddad säger om matchen.