Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK förhandlar inte med Roni

Flera svenska nyhetssajter har de senaste veckorna antytt att ÖSK för nya diskussioner med Roni Porokara om att förlänga hans kontrakt. Något som inte stämmer enligt sportchefen Lennart Sjögren.
– Läget är detsamma som i somras, säger han.

I somras stod det klart att Roni Porokara inte förlänger sitt kontrakt med ÖSK.

– Roni har fått ett kontraktsförslag från oss, men tackat nej. Och eftersom att vi inte kan erbjuda några andra villkor så är diskussionerna avslutade. Han är en förlorad spelare för ÖSK, sa sportchefen Lennart Sjögren till NA då.

Finländaren var efter det ryktenas man under sommaren och placerades i flera utländska klubbar, utan att det blev någon affär innan transferfönstret stängde den sista augusti.

Det innebar att Porokara skulle spela säsongen ut med ÖSK och sedan lämna klubben gratis som bosman i vinter.

Internetsajtern Eurosport och Fotbolldirekt har dock antytt att förutsättningarna har förändrats, och att ÖSK nu diskuterar en kontraktsförlängning med Porokara.

– Det stämmer inte. Läget är detsamma som i somras och vi för inga diskussioner med Roni, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Han lämnar ÖSK efter säsongen alltså?

– Ja, men om han inte hittar någon ny klubb är vi villiga att diskutera en fortsättning i ÖSK. Roni trivs ju bra här.

Finns det några intresserade klubbar i dagsläget?

– Inte vad jag vet. Fast å andra sidan är Roni fri att förhandla med andra klubbar utan vår inblandning. Vi får avvakta helt enkelt.