Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK förlorade mot Zenit

ÖSK spelade i dag mot Zenit St. Petersburg i södra Spanien. Det blev förlust med 0-2 mot det ryska Champions Leauge-laget

Stjärnlaget Zenit blev för svåra för Örebro SK. Och det som ororar främst i ÖSK-lägret efteråt är skadan på mittbacken Michael Almebäck.

Det var med drygt 20 minuter kvar av matchen som olyckan var framme för Michael Almebäck. I en situation där han skulle täcka bollen ut över sidlinjen åkte han på en tuff tackling och föll in i den livsfarliga bergsväggen som omgärdade planen i Spanien. Foten fick sig en rejäl smäll.

"Såg inte bra ut"

Kort därefter kunde Zenit göra 2-0 innan en haltande Almebäck tvingades byta. Efteråt var han hårt bandagerad kring foten och NA:s utsände Johan Arvidsson säger så här om Almebäcks skada:

- Det är för tidigt att säga om det är fara för den allsvenska premiären. Men det såg inte bra ut.

Själva matchen var klart godkänd för ÖSK:s sida. Efter en tuff inledning där Zenit, som höll mycket hög klass, tog ledningen efter 24 minuter spelade örebroarna upp sig och skapade en del farliga chanser.

Senare i dag hoppas vi kunna bjuda på ett webb-tv-inslag om matchen. Håll utkik!

Läs mer om matchen i matchrapporten - och i artiklar i måndagens NA.