Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK förnedrat av Göteborg

ÖSK knockades av IFK Göteborg. Det slutade med tennissiffror. – Många måste titta sig i spegeln, säger tränaren Alexander Axén efter 6–0-förlusten.

ÖSK reste västerut för att hoppas kunna utmana topplaget IFK Göteborg i kampen om nytt kontrakt. Så blev dock inte fallet.

Efter ett par avvaktande minuter, tog IFK Göteborg över fullständigt. 1–0 gjorde Gustav Engvall i den 16:e minuten, och målet satte tonen för resten av kvällen. Kort därefter slarvade ÖSK-försvaret. Mikael Boman utökade ledningen. Då stod 20 minuter på klockan.

Fem minuter senare var det dags igen. Jakob Ankersen överlistade Oscar Jansson till 3–0. ÖSK kom ingenstans, utan Engvall hann göra sitt andra mål för dagen precis före paus.

Visst, ÖSK fick kanske lite bättre ordning på grejerna i andra halvlek, men det hindrade inte IFK från att dryga ut sin ledning. 5–0 satte Sören Rieks i den 49:e minuten. Ankersen, en av de bästa på planen, spikade slutresultatet till 6–0 efter 83 minuter.

Det var ord och inga visor från ÖSK-tränaren Alexander Axén efter slutsignalen:

– Så här får det inte se ut, och verkligen inte mot ett sådant bra lag som IFK. Många, inklusive jag själv, måste titta sig i spegeln. Göteborg hade väldigt roligt i dag, säger Axén till C More.

ÖSK är alltjämt näst sist i tabellen, på nedflyttningsplats, med sina 13 poäng efter 18 omgångar. Målskillnaden försämrades dessutom kraftigt i och med storförlusten. ÖSK har nu hela 21 minusmål i protokollet, i en jämn bottenstrid.

David Flatbacke-Karlsson skötte liverapporteringen. Läs händelseutvecklingen i efterhand här.

Reportrarna Lasse Wirström och Alexander Wahlborg fanns på plats i Göteborg för NA:s räkning.

Läs mer om ÖSK:s bottennapp i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan.