Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK frias för Astrit-banderoll

ÖSK slipper böter för banderollen som var riktad mot förre Örebrospelaren Astrit Ajdarevic under bortamatchen mot Norrköping. Det meddelade disciplinnämnden i dag.
– Jag skulle bli förvånad om vi inte blev friade, säger Marino Rahmberg, evenemangsansvarig i ÖSK.

Det var under bortamatchen mot Norrköping den 25 maj som två banderoller, riktade mot Astrit Ajdarevic, vecklades upp på bortaläktaren. På en av dem stod det: ”Hora” Ajdarevic lämnade ÖSK efter förra säsongen då han bröt kontraktet med ÖSK och gick gratis till Norrköping. Det fick några ÖSK-supportrar att se rött.

– Jag har inga kommentarer till det. Det som händer på läktaren skiter jag fullständigt i, sa Ajdarevic till NA då.

Men nu frias alltså ÖSK av Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd. ” I den del som rör olämplig banderoll gör disciplinnämnden bedömningen att texten på banderollen inte faller under den kategori som ska föranleda bestraffning” går det att läsa i beslutet.

ÖSK anmäldes därefter av matchdelegaten till disciplinnämnden för innehållet som stod på banderollen och riskerade böter.

– Det kändes riktigt tufft. Jag vet att banderollen togs ner snabbt och det la vi också fram i vår överklagan. Men jag har inte varit särskilt orolig. Hade vi blivit fällda här hade jag nog blivit mer besviken än arg, säger Rahmberg och fortsätter:

– Det är värre när man vet att det troligen blir böter på 25 000, som med pyroteknik, då är det är rätt trist.

Rahmberg tycker att fotbollförbundet gått väl hårt åt klubbarna under den senaste tiden.

– Ja, det känns som att det har varit en liten jakt på ramsor, publik och banderoller.

Det har hänt

ÖSK hotades med böter efter matchen mot Norrköping den 25 maj efter att en matchdelegat anmält klubben till disciplinnämnden.

I beslutet från disciplinnämnden går det att läsa att Svenska fotbollförbundet inte kommer att lämna någon åtgärd. Beslutet kan överklagas fram till och med den 12 juli.

Den 30 maj dömdes Djurgården som första klubb någonsin för att ha sjungit ramsor riktade mot domaren Martin Hansson. Dif fick böta 25 000 kronor.

Även AIK och Helsingborg är under utredning på grund av banderoller och ramsar från läktarhåll.