Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK gick på knock

ÖSK Söder tog ett stort steg mot elitettan-kval. Laget vann seriefinalen mot Västerås BK 30 med 4–0. 

Två lag på samma poäng i toppen. En kvalplats till elitettan i potten. ÖSK Söder och Västerås BK 30 tog sig an varandra på Grönpepparparkens IP, där solen sken och vinden blåste väldigt, väldigt kall.

Gästerna inledde bäst och hade tidigt en frispark i ribbans underkant, men sedan tog ÖSK över spelet. Hanna Åbom gjorde 1–0 precis före paus. 

I andra halvlek var det inget snack om vilket lag som styrde skeendet. Sara Sandberg drygade ut ledningen, och sedan klev Sabina Håkansson in i handlingen. Hon slog till två gånger om från långt håll. Håkanssons mål spikade slutresultatet till 4–0. 

ÖSK är nu tre poäng före Västerås, medan Smedby, som möter Tyresö i morgon, söndag, är fyra pinnar efter det serieledande Örebro-laget. Nästa lördag, 4 oktober, spelas den sista omgången av division 1. Då möter ÖSK Söder P18 på bortaplan. Vid händelse av vinst på Gotland slutar man högst upp i tabellen, oavsett vad konkurrenterna om första platsen hittar på i sina matcher. 

Läs mer om E18-derbyt i söndagens NA, papperstidningen, som även kommer att gå att köpa som e-tidning här nedan.